7 tips voor de Open Huizen Dag

5 maart 2024

De Open Huizen Dag is dé kans voor verkopers om hun woning in de schijnwerpers te zetten. Op 5 oktober vindt deze dit jaar weer plaats. Bereid je klant optimaal voor met deze vernieuwde en effectieve tips!

Tip 1: een fijne eerste indruk

Een nette en opgeruimde woning is een must, maar overweeg ook de eerste indruk van buiten. Zorg ervoor dat de voortuin er verzorgd uitziet en geef de voordeur eventueel een frisse lik verf. Een aantrekkelijke entree zet direct de juiste toon voor bezoekers. Vergeet niet om de deurmat schoon te maken en eventueel een plant of bloemen bij de deur te plaatsen voor extra sfeer.

Tip 2: optimale verlichting

Licht speelt een cruciale rol bij het presenteren van een woning. Adviseer je klant om tijdens de Open Huizen Dag zoveel mogelijk natuurlijk licht binnen te laten. Dus gooi die gordijnen open en jaloezieën omhoog! Voor kamers die minder licht ontvangen, kan strategisch geplaatste verlichting de ruimte een warme uitstraling geven. Let erop dat alle lampen werken en kies voor warm wit licht voor een huiselijke sfeer.

Tip 3: een aangename geur- en sfeerbeleving

Naast een schoon huis is een fijne geur belangrijk. Geurtips zoals geurstokjes en verse bloemen werken goed, maar probeer ook iets persoonlijkers. Een subtiele geur van versgebakken koekjes of brood kan een emotionele connectie maken met bezoekers en zorgt voor een huiselijk gevoel. Vermijd te zware geuren zoals zware luchtverfrissers, die juist averechts kunnen werken.

Tip 4: optimaliseer de ruimte

Een beetje “home staging” kan wonderen doen. Adviseer verkopers om hun woning zodanig in te richten dat ruimtes groot en open aanvoelen. Haal persoonlijke spullen weg, zoals familiefoto’s, en plaats meubels strategisch om het ruimtelijk effect te vergroten. Dit helpt potentiële kopers om zichzelf in het huis te visualiseren.

Tip 5: maak gebruik van digitale tools

Geef je klant het advies om digitaal aanwezig te zijn. Potentiële kopers oriënteren zich vaak voorafgaand aan de Open Huizen Dag online. Zorg ervoor dat de verkoper hun huis optimaal op funda of andere platforms presenteert met professionele foto’s en eventueel een korte video-tour. Ook een 360 graden virtual tour kan helpen om bezoekers nieuwsgierig te maken.

Tip 6: creëer een persoonlijk welkom

Wanneer mensen zich welkom voelen, blijven ze langer. Denk aan een persoonlijke touch door een welkomstbordje neer te zetten of een leuke boodschap bij de entree. Een kleine versnapering zoals koffie, thee of iets zoets kan een extra huiselijke sfeer creëren en nodigt mensen uit om zich op hun gemak te voelen.

Tip 7: neem de tijd

Wanneer mensen zich welkom voelen, blijven ze langer. Denk aan een persoonlijke touch door een welkomstbordje neer te zetten of een leuke boodschap bij de entree. Een kleine versnapering zoals koffie, thee of iets zoets kan een extra huiselijke sfeer creëren en nodigt mensen uit om zich op hun gemak te voelen.

Doe mee en val op!

Laat huizenkopers weten dat jouw kantoor ook meedoet aan de Open Huizen Dag op 5 oktober. Gebruik onze handige social media templates en opvallende flyers om je aanbod te promoten. We hebben verschillende formaten beschikbaar, waaronder flyers voor social media en tv-schermen die je in je etalage kunt plaatsen.

Social media flyer 1

Social media flyer 2

Open huis TV staand

Open huis TV liggend

Veel succes met de voorbereidingen!

Meer nieuws